Permaculture

 

pc design

Permaculture Design & Gardens

Samyama ondersteunt u in het omvormen van uw terrein naar een overvloedig, productief, functioneel voedselbos. Dit doen we door te ontwerpen mét de natuur, tégen de zon en wind, en waterproof! U krijgt een professioneel, digitaal, kloppend design op schaal. Een rust voor het hoofd en hart!

Verder…

 

Neigbourhood Food Forests               (a.k.a. ‘Hofinan di Bario’)

Samyama ontwikkelt grotere wijkvoedselbossen in wijken, met en voor de buurt. Volgens de ingenieuze methode van ‘syntropische bosbouw’ planten we een combinatie van groenten en fruit. Dit zijn vrije plukbossen, waar iedereen deelt in de oogst naar inzet. Helpt u mee met de bevordering van voedselzekerheid, vergroening, voedseldemocratie en ‘resilient neighbourhoods’!

Verder…

 

herstellende landbouw 4

Pa kunukero’s

Syntropic Agroforestry op grotere schaal heeft de grootste kans van slagen in ons semi-aride klimaat. Verhoog uw densiteit en diversiteit en pas ‘nature-based’ methodes toe. Ecosysteem ontwikkeling met voedsel als bijproduct: alleen dan bent u verzekerd van continue oogst, hoge solar efficiency en -rendementen en waterproof. zowel voor tuinbouwers, veehouders als akkerbouwers.

Verder…

 

restaurants

For Businesses

Onze permacultuur tuinen bedienen u in een breed spectrum: directe oogst voor de keuken of verkoop; bewustwording bij uw klanten; recycling van groenafval in de tuin; landscaping en koelte. Ziet u een ‘Farm2table’ of ‘Garden2guest’-concept wel zitten? Wij krijgen dat voor elkaar! Ook greenhouses en aquaponics!

Verder…

 

city grid layout

For Government & NGO

Wijken zijn méér dan een verzameling woonplekken. Met een slim design stimuleert u wateropslag, voedselvoorziening, lommerruimtes, vogelweides, waterzuivering én lokale werkgelegenheid. Permacultuur biedt natuurlijke principes die altijd zoeken naar meerdere functies van elk element in het systeem. The future of resilient communities is now!

Leest u hier verder…

 

for business 2

Carbon Compensation Curaçao

Compenseer nu ook uw CO2-voetafdruk bij Samyama. Investeer bijvoorbeeld in een neighbourhood food forest, een tripple win, want u offset hiermee uw carbon footprint, stimuleert meer groen in de wijk én het levert een directe voedselvoorziening voor de directe wijkbewoners.

Verder…

 

products 5

Business Plan                          Samyama Permaculture Farm (SPF)

Samyama zet een permaculture farm op van 2,5 hectare op semi-aride Curaçao! Wat maakt dit bedrijf nou klimaatbestendig, succesvol en aantrekkelijk voor de community? Vind hier ons bedrijfsplan, volledig met productomschrijving, gewaskeuze, ontwerp, kosten/baten-analyse en partners. Wilt u (een deel) helpen sponsoren? Graag!

Lees meer…

 

mission vision

Crowdfunding                            Samyama Permaculture Farm (SPF)

Wilt u even komen uitwaaien in de natuur, een weekelijks groentepakket, of toch echt ontspanning en verdieping? We richten ons op een breed scala aan producten en diensten die een permanente cultuur onderbouwen en versterken. Gezond eten, regeneratief, inclusief en distributief. En we hebben uw hulp daarbij nodig!

Lees hier meer hoe…

 

workshops 4

Workshops & Activities

Met kennis voer je uit, met inzicht vaar je mee met het tij van het leven. Onze workshops slaan een brug tussen je huidige situatie en je verlangde gelijkmoedigheid. Met wetenschap, wijsheid en handeling in één maken we sprongen door de tijd heen en terug, waarmee je realistische tools en vaardigheden leert om…samyama te verrichten op je onderwerpen naar keuze

Lees meer…