Specialisten op het gebied van energie, transitie & welvaren

Welkom op de site van Samyama Transitie Advies! Met onze passies voor energie en transitie bieden een ongewone kijk op processen en uitdagingen van deze tijd. Met een achtergrond in analyse van duurzame energiesystemen en werktuigbouwkunde focussen we ons op de transitie waar de wereld op dit moment doorheen gaat: een transitie naar een koolstof-slanke maatschappij met groene energie en hernieuwbare grondstoffen; een transitie ook naar een circulaire economie, waarin alle grondstoffen oneindig door circuleren; en wellicht ook een transitie van het individuele zelf. Als laatste nemen we het ‘wel-varen’ zeer letterlijk: het streven naar geluk, gelijke kansen en ontwikkeling, om een betere wereld na te laten en daarbij volop te genieten.

home-duurzaam-foto

Diensten

Onze diensten variëren van technische-, proces-, beleids- en marktanalyses. Met een multi-disciplinaire benadering integreren we de technische, beleidsmatige, klimaat- en socio-economische kant van projecten. We bedienen zowel bedrijven, overheid en not-for-profitorganisaties, maar de kern van onze capaciteiten draait steeds om duurzaamheid en transitie. Samyama’s focus ligt naast de analyse van energiesystemen daarom ook op duurzame landbouw, waterwingebieden, groene grondstoffen (biobased economy) en de circulaire economie in brede zin.

Al onze diensten

projecten-2

Projecten

Ontmoet een aantal partners die gebruik hebben gemaakt van Samyama’s diensten. Een belangrijke focus in ons werk is de multi-criteria analyse. We zijn ervan overtuigd dat een zo geïntegreerd mogelijke analyse, waarbij meerdere criteria worden onderzocht (technische, financiële, maar ook klimaat- en socio-economische criteria) het dichtst bij de complexe werkelijkheid komt. Vooral in scenario’s en toekomstplanning is dit essentieel. Dit komt steeds weer terug in Samyama’s adviezen.

Onze projecten