Crowdfunding

Welkom!

Welkom op de crowdfunding pagina van “Samyama Permaculture Farm”. We willen deze farm opzetten om onze Curaçaose gemeenschap te voorzien van verse groenten, fruit en vlees, en hebben daarbij uw hulp nodig! We zijn op zoek naar ‘partners in crime’, en opereren vanuit Willemstad. Kunt u hierin ondersteunen, neem dan hier contact met ons op!

 

We nodigen u uit om rustig deze en andere ondersteunende pagina’s door te lezen, om zo geïnspireerd te raken door deze ‘Permacultuur Kunuku’. Onze farm is gebasseerd op CSA, ‘Community Supported Agriculture’: dit betekent dat we allereerst voor onze familie, vrienden, buren, aficionado’s en eilandbewoners produceren, en daarna pas onze overvloed exporteren. Diversiteit is één van de belangrijkste sleutelwoorden binnen ons businessmodel, zowel op niveau van het ecosysteem als op bedrijfsniveau. Laat ik u meenemen in dit productenaanbod dat we graag aanbieden in ruil voor uw financiële steun.

 

Streefbedrag en voorverkoop voor onze kick-start

We hebben ervoor gekozen onze producten in voorverkoop aan te bieden, dus ‘pre-paid’ te verkopen. Hierdoor bent u uw geld niet ‘kwijt’ aan een ‘goed doel’, maar ontvangt u daar in de toekomst onze mooie producten en diensten voor terug, en kunnen wij met een startkapitaal aan de slag. Onderstaande tabel laat ons ‘menu’ zien, en wordt verder uitgelegd. Dit is tegelijkertijd het productenaanbod over de levensduur van de farm, en in detail beschreven in ons Businessplan Samyama Permaculture Farm.

 

De totale investering, zoals beschreven in het businessplan, is 150.000 florin. Daarvan is onze eigen inzet al 30.000 florin en hebben dus nog 120.000 florin nodig om te beginnen. Dit streefgetal van 150.000 fl wordt als volgt gebruikt:

 • 70.000 fl voor overschrijving terrein;
 • 20.000 fl voor verwerkings- en ontvangstruimte, gemaakt van gerecycleerde autobanden;
 • 10.000 fl voor een BCS tweewielstractor met 2 attachments;
 • 20.000 fl voor waterinfrastructuur, solarpomp, dripsysteem;
 • 10.000 fl voor zaden en bomen; en
 • 20.000 fl voor een moringalijn, kleine verpoederaar, zadenpers en verpakker.

 

Hoe het werkt: onderstaande tabel is de ‘Menukaart’ van onze producten waarmee je ons ‘pre-paid’ kunt ondersteunen. U betaalt dus vooraf voor de levering van deze producten in de komende jaren. Dit kan al vanaf 125 tot 60.000 florin.  De ingangsdatum van elk product varieert: dit wordt toegelicht bij elke productomschrijving. Laten we eens kijken:

crowdfunding 2

Vriendenkaart: Met een vriendenkaart wordt u ‘intimus’ van ‘Samyama Permaculture Farm’. U ontvangt een jaar lang 10% korting op al onze producten. U kunt onze vriendenkaart ook cadeau doen aan uw vrienden en geliefden! Ingang: maart 2022.

 

Yoga: Namasté! Voel u uitgenodigd om tussen het groen, in de heerlijke rust van de boerderij mee te doen aan het integreren van uw lichaam en geest. Benjamin Visser deelt zijn ervaring in de Bikram-, Ashtanga-, Kundalini- en Hatha yoga. Het unieke aan onze stijl is de reflectie over de yoga sutras tijdens de les, dus niet alleen asanas (houdingen) maar ook bespreking van de andere 7 ‘limbs’ van het 8-voudige yogapad. Lessen worden in een strippenkaart afgegeven, van 5 tot 50 keer, wekelijkse sessies en al naar gelang je eigen agenda. Ingang: direct.

 

Tuindesign en aanleg Permaculture tuinen: is een andere bezigheid van Samyama, voor partikulieren, restaurants en bedrijven. Hierbij wordt een stukje zelfvoorziening beoogd, zowel van voedsel, als water voor irrigatie en compost. U kunt kiezen uit:tuindesign `12 zonnen 2

 • 2.500 fl een bezoek aan uw tuin, advies over inrichting, en een professioneel, digitaal design op schaal. Denk aan wateropvang, begroeiing hoog-laag-eetbaar-functioneel, paden, zit/rustplekken, groentebedden, vijver, swales, irrigatie en evt. dieren;
 • 5.000 fl voor bovenstaande, plús een voor uw tuin volledige set Curaçaose en exotische semi-aride fruitbomen, struiken, groenten, kruiden, bloemen en overige functionals. Neemt u contact met ons op voor ons volledig plantenaanbod;
 • 20-30.000 fl voor bovenstaande, plús de volledige aanleg van het design in uw tuin. Dit is inclusief de benodigde materialen zoals dripsysteem, regelcomputer, compost, mulch en opvangbakken. prijsvariatie al naar gelang grootte van de tuin.

Voor meer informatie en ervaringen bekijkt u hier en hier voor onze succesverhalen. Ingang: direct.

 

Adopteer een boom: en plant die op onze kunuku. Uw boom krijgt een naambordje en u hebt er altijd toegang toe. U kunt tot 12 bomen adopteren, zowel fruit als functioneel. Voor 2000 fl adopteert u een syntropische rij; voor 4000 fl twee rijen; en 1, 2 of 3 plots zijn ook mogelijk. Hierdoor compenseert u uw ‘Carbon Footprint’. Samen met Samyama doet u een wetenschappelijke berekening van uw uitstoot broeikasgassen. 

 

Sociale lening: hiermee ontvangt u een sociale rente van 2% over uw geleende geld over 5 jaar. We betalen u de lening na deze periode terug. Deze ondersteuning kunt u kiezen vanaf 2.000 florin. Ingang: direct.

 

groentepakketGroentetas: één van de eerste producten van ‘Samyama Permaculture Farm’ is een groentetas, gevuld met verse, biologische lokale groenten. We beogen in de beginfase een bestand op te zetten van 30 leden, die elke week een groentetas van 3 kilo ontvangen t.w.v. 30 florin. Dit is ruim voldoente voor een gezin met 3 á 4 leden. U kunt uw donatie doen t.w.v 0,5 jaar groentetas, 1, 1.5 en 2 jaar. Ook interessant voor bedrijven en hun personeel! Ook te combineren met fruit en kruiden. Ingang: november 2022.

 

Plukabonnement: onze eerste plot wordt ingeplant met sneldragend fruit, die al binnen 12 maanden vrucht dragen. Hierop bieden we graag een plukabonnement aan t.w.v. 30 florin, waar u wekelijks met een mandje zelf kunt plukken wat er aan de bomen en struiken hangt. Een heerlijke ervaring als u proactief wilt komen uitwaaien op de kunuku. Schaduw gegarandeerd! Duur is hetzelfde als bij de groentetas: 0.5, 1, 1.5 en 2 jaar. Denk aan shimaruku surinam, papaya, bakoba, granaatappel, makapruim, parchita, en onze reguliere groenten. Ook te combineren met groenten en kruiden. Ingang: april 2023.

thee

 

 Thee & gedroogde producten: ons tweede type is gedroogde producten ook wekelijks af te halen en t.w.v. 30 florin, oftewel speciale Curaçaose kruiden en groenten die lucht- of donkergedroogd zijn. Denk bijvoorbeeld aan theemelanges en gedroogde aubergines schijfjes! Ook in combinatie met een groentetas en plukabonnement. Duur is weer 0.5, 1, 1.5 of 2 jaar. Ook te combineren met groenten en fruit. Ingang: november 2022.

 

workshopsWorkshops Permaculture & Sustainability: naast een duurzame, lokale voedselvoorziening zijn nieuwe werkwijzen nodig voor een regeneratieve samenleving. Dit bieden we aan middels workshops die het hele jaar door worden georganiseerd. Over het algemeen gaan ze over permacultuur, zelfvoorziening, regeneratie, duurzaam of recycled bouwen, voeding preserveren en welzijn. Uw donatie wordt verzilverd in een strippenkaart van 1 t/m 10 dagen,  waarmee u  zelf beslist waar u aan meedoet.  Ingang:  april 2023.

 

Sustainability Consultancy: voor huishoudens, bedrijven en instellingen. In vier verdiepingsslagen assisteert Samyama in uw verduurzaming. In de ‘Xplore’ fase wordt een verkennende scan gedaan van uw electriciteit, brandstof, materialen en watergebruik. In de ‘Kosten/Baten-Analyse’ worden alle duurzame keuzes becijfert: zoals duurzame apparaten, of electrische auto. In de ‘Multi-Criteria-Analyse’ ontwikkelen we een gedetailleerde keuzeafweging voor financiering voor uw transitie. De laatste fase, de ‘Genuine Progress Index’, verkent naast uw financieel kapitaal ook uw sociaal, intellectueel en natuurlijk kapitaal (en van uw ketenpartners) om zo tot een authentiek en toekomstbestendig onwikkelingspad te komen. 

 

Likeuren: een volgend product van Samyama is likeuren gemaakt van lokale fruit- en kruidensoorten. Likeuren, van oorsprong door monnikken gemaakt om kruiden te preserveren, worden verrijkt met onze typische Curaçaose fruta i yerba. Denk aan kenepa, tamarein, banaan, rozijnen en met kruidenmelanges. Tevens een prachtig cadeau voor vrienden. De likeuren kunnen in één keer of uitgesmeerd over een periode naar keuze worden afgenomen. Ingang: november 2023.

 

Restaurants & kantines: Voor restaurants, eateries en kantines bieden we ook een ‘groentepakket’ aan, oftewel een gespecialiseerde en ‘just-in-time’-levering van uw gewenste groenten, fruit en kruiden. Bij een donatie van 1.000,- ontvangt u bijvoorbeeld 200 kg aan vers product (gebasseerd op 5 fl/kg groenten; voor kruiden en fruit worden de betreffende marktprijzen berekend). Afname over een afgesproken periode. U kunt doneren vanaf 1.000 florin. ingang:  april 2023.

 

Silver card:  bij donaties tussen 6.000,- en 19.000,- ontvangt u de ‘Silver card’. De voordelen van deze kaart zijn:

 1. U koopt met uw bedrag al onze producten en diensten;
 2. En ontvangt daarbij op al uw aankopen 20% korting;
 3. Of u ontvangt uw bedrag terug na 5 jaar;
 4. U ontvangt 3% rente per jaar over uw bedrag, ongeacht uw keuze;
 5. Looptijd ontvangen rente is 5 jaar;
 6. Exclusieve vermelding als ‘beneficiary of Samyama Permaculture Farm (SPF)’ op onze site en social media;
 7. Totale winst uit rente is 20%.

 

Golden card:  bij donaties tussen 20.000,- en 39.000,- ontvangt u de ‘Golden card’. De voordelen van deze kaart zijn:

 1. U koopt met uw bedrag al onze producten en diensten;
 2. Ontvangt daarbij op al uw aankopen 25% korting;
 3. Of u ontvangt 4% rente per jaar op uw bedrag;
 4. Looptijd is 5 jaar;
 5. Exclusieve vermelding als ‘beneficiary of SPF’ op onze site en social media;
 6. Totale voordeel is 25%. 

 

Platinum card: bij donaties van 40.000,- en meer ontvangt u de ‘Platinum card’. De voordelen van deze kaart zijn:

 1. U koopt met uw bedrag al onze producten en diensten;
 2. Ontvangt daarbij op al uw aankopen 30% korting;
 3. Additioneel ontvangt u 5% rente per jaar op uw bedrag;
 4. Looptijd is 5 jaar;
 5. Exclusieve vermelding als ‘beneficiary of SPF’ op onze site en social media;
 6. Totale voordeel is 30%.