Workshops & Activities

 

Workshops gepland in December 2024 – Januari 2025. Ban papia Mente! Lets talk our Mind!

A. is een theoretisch gedeelte met presentatie/powerpoint, max. 1,5 uur;

B. is een praktisch gedeelte van max. 30 min.

Graag aanmelden i.v.m. catering en zaalgrootte bij:
benjamin.visser@hotmail.com; of app +5999 677 09 69 of +31 6 5774 95 12

 

20210408_094206

  1. Permaculture & Syntropy Activities in Curaçao                                     

A. Deze introductie behandelt ervaringen met permacultuur en syntropie in Curaçao in de afgelopen 7 jaar, met nadruk op hun opbouwende rol tijdens crises zoals toen in Venezuela (stoppen van barkjes en dus vers groenten en fruit) en ten tijde van COVID-19. De discussie omvat hoe dit ‘zelfvoorzieningsbewustzijn’ kan blijven bestaan tijdens economische voorspoed, en het gehele plaatje van ups en downs wordt uitgelegd volgens de ‘triple bottom line’ (People, Planet, Profit) van duurzaamheid. Dit deel eindigt met een analyse van de huidige voedselsituatie en de introductie van Abundansha. B. Samen maken deelnemers een globaal overzicht van de huidige wereldwijde ‘schaarste’-trends op een groot A3-vel, groepjes, en de rol en potentie voor Abundansha daarin. Ter inspiratie klik hier: Youtube Life in Syntropy.

Datum: vrijdag 6 december 2024         

 Prijs: 20 euro per persoon           

Locatie: Den Haag

Tickets for sale HERE

 

voorblad

  1. Status quo Curaçaos/Caribisch voedsel & dieet-gezondheidskosten

A. “Braze yourself for the bad news, but it can only get better”: Onderzoek naar COVID-impact op de lokale voedselvoorziening en dieetgerelateerde gezondheidskosten op Curaçao, Aruba en St. Maarten, een resultaat van een intereilandelijk (CAS) onderzoek in ’21-‘23 door de universiteiten UoC, UA en U-SxM. Aan bod komt de nodige en werkelijke voedselinname, en het gat ertussen; de ‘6 witte duivels’ in het gangbare dieet die zorgen voor zorgelijke calamiteiten; en een reeks ‘mitsen-en-maren’ rond ons importvoedsel. B. Deelnemers maken hun eigen nutriënten-spinnewebdiagram voor persoonlijk inzicht. Voor het volledige onderzoek ter inspiratie klik hier: Curaçao Food Security Youtube.

Datum: vrijdag 13 december 2024        

Prijs: 20 euro per persoon        

Locatie: Amsterdam  

 

homestead foto 2

  1. Closing the Food-Gap: Roadmap 2030 aiming at 30% Self-Sufficiency

Toegelicht wordt de urgentie voor zelfvoorziening en het verhogen van de zelfvoorziening van 3% nu naar 30% in 2030. Dit omvat landbouwmethoden, het microbioom en de rol van extensieve permacultuur voedselbossen. Voorkeuren voor voedselproductie (dus aquaponics, conventionele ‘lomba’s’, permaculture, kassenteelt) worden a.d.h.v. de axes ‘Technologie en Aandacht’ onderzocht. B. Deelnemers doen een Permacultuur-interconnectivity-spel om verbindingen tussen elementen in een ecosysteem te visualiseren. Klik hier ter inspiratie: Youtube The Hidden Green Movement

Datum: vrijdag 20 december 2024        

Prijs: 20 euro per persoon       

Locatie: Amsterdam     

 

pharaotic challenge 1

  1. Future Food Strategies: Gedeelde Verbeelding – A Pharaotic Challenge

Analyse van werkelijke versus illusoire redenen voor lage zelfvoorziening op de eilanden, inclusief de noodzaak voor ‘polluter pays’-principe en landhervorming. De nadruk ligt op het verenigen van belanghebbenden en het creëren van nieuwe structuren zoals familiegrond-stichtingen die gezamenlijke grond niet bevechten, maar weer gezamenlijk beheren in een syntropische permacultuur stijl. B. Rollenspel waarbij deelnemers een Curaçaose partij kiezen (e.g. Soltuna, GMN, LVV, VVRP, UoC) en hun mogelijke bijdrage ontwerpen. Ter inspiratie klik: Civilization.

Datum: vrijdag 27 december 2024        

Prijs: 20 euro per persoon        

Locatie: Utrecht       

 

pharaotical

  1. Abundansha – The End of the Beginning: Verkenning van Gedeelde Manifestatie

Presentatie over het verankeren van Abundansha als rode draad in Maatschappijontwikkeling, te beginnen bij voedselzelfvoorziening; de lessen van zwarte beschavingen in het huidige, aangebroken tijdperk van convergerende kennis, en diens capaciteiten tot massa-manifestatie van noodzakelijke transities (i.e. ‘the modern pyramids’). De focus ligt op overvloed als inherente eigenschap van schepping en manifestatie. B. Praktische oefening met een cirkelspel en cirkel-yoga. Ter inspiratie klik: Syntropy Blueprint Youtube.  

Datum: vrijdag 3 januari 2025        

Prijs: 20 euro per persoon        

Locatie: Utrecht      

 

wakanda green city 2

  1. History of Black Civilization – An Attempt to Measure Abundance

Een analyse wordt gegeven van de oorsprong van de witte, ‘schaarste-geregeerde’ hegemonie vanuit een permacultuurperspectief. De kolonisatie en continue bestoking van de Kemet civilizatie wordt besproken, en de resulterende plundering en toe-eigening van zwarte wetenschap en beschaving. De docuserie “Ancient Apocalypse” tipt de sluier naar de werkelijke mogelijkheden van ‘beschaving’. De rol van permacultuur wordt verder verkend als nieuwe ‘groene’ brug tussen wit en zwart en als vehikel tot deze nieuwe, fysiek waarneembare Abundansha. B. Introductie en uitvoering van tambú in een cirkelvorm. Ter inspiratie klik de Netflix’ serie: Ancient Apocalypse

Datum: vrijdag 10 januari 2025        

Prijs: 20 euro per persoon        

Locatie: Rotterdam    

 

hofi pastor 2

  1. African Animism – Identifying the True Carriers of Abundance

Besproken wordt het belang van (Afrikaans) Animisme, en mogelijke parameters om overvloed te meten, zoals delen, participatie, inspraak/democratie, en samenwerking met andere levende, maar niet-mens-elementen in het ecosysteem. Curaçao wordt als casus genomen en mogelijkheden tot duurzaamheid verkend middels de ‘Curaçao Doughnut Economy’ (CDE), noodzaak tot sanashon van hofi’s, en vriendschappelijke competities tot identificatie van Abundansha in de maatschappij. B. Creatieve oefening: Creëren van bomen-avatars, als eenheden met karakter, geheugen en een boodschap. Ter inspiratie klik Youtube: Sanashón den Dina su hofi. 

Datum: vrijdag 17 januari 2025        

Prijs: 20 euro per persoon        

Locatie: Rotterdam   

 

african queen 1

  1. Gender, Discrimination and Identity – A Practice in Mastery of Abundansha

De rol van patriarchale samenlevingen buiten Afrika en invasies tegen Afrika, en hoe deze concepten afsteken tegen matriarchale tradities. Racisme wordt onderzocht als een uiting van het Westen van structurele en continue tekortkomingen in Abundansha. Toekomstscenario’s in het licht van duurzaamheid, zelfvoorziening en inclusie wordt belicht vanuit een standpunt waar vrouwen de ‘masters of the universe’ zijn. Een oefening waar het belang van het integreren van de vrouwelijke kant van het verhaal een praktische oefening is in Abundansha. B. Vriendschappelijke competitie cirkel-tambú sessie, gemengd en onderverdeeld in verschillende groepen man-vrouw, zwart-wit en gemengd. Ter inspiratie zie Baba Awokose.

Datum: vrijdag 24 januari 2025        

Prijs: 20 euro per persoon        

Locatie: Groningen   

 

den food bosch

  1. Lessen voor Nederland: Voedseltransitie en de rol van Caribische Nederlanders (in Nederland)

Uitleg van het schaarstemechanisme van de Westerse civilisatie, doorwerkend in de landbouw, met een oproep tot waakzaamheid voor ‘westernisation/modernisation’. De noodzaak van syntropische vaardigheden en de rol van gezamenlijke manifestatie wordt toegelicht. Voorstel voor een educatief syntropisch perceel (e.g. 1 hectare) in Nederland om Caribbiërs op te leiden in syntropische bosbouw. B. Ontwerpen van Abundansha workshops voor verschillende doelgroepen zoals kerken, verenigingen universiteiten. Ter inspiratie klik: docu Voedselbossen. 

Datum: vrijdag 31 januari 2025        

Prijs: 20 euro per persoon        

Locatie: Groningen      

 

Needed: Wil je helpen en ben je uit de business/politieke/NGO hoek? Wij kunnen hulp gebruiken bij het vinden van:

  • Land/bos/landbouw (pacht) in de randstad (1-5 ha) als opleidingsinstituut Syntropic Agriculture voor Antilliaanse studenten;
  • 50 stukken land á 1 hectare verspreid over Curaçao, van Fuik tot Westpunt, als schakel in de ‘Roadmap2030’;
  • Betwiste familiegronden met willingness tot omvorming gemeenschappelijke ‘Neighbourhood Food Forest’, voor de wijk;
  • Startkapitaal;
  • Aandeelhouders.