Design & Gardens

Designs zijn tekeningen met een hoge Scale-of-Permanence-Newcondensatie aan kennis. Met een goed design bespaart u 1000-en-1 kleine stapjes uitzoekwerk. Daarnaast wordt aan alles gedacht, maar vooral dat alles in een logische volgorde gezet: komt op die plek nu een vijver of een zitplekje; een moestuin of een extensief voedselbos? Samyama volgt de ‘scale of permanence’-methode in het ontwerpen van de designs, die bovenal een volgorde geeft van de focus. In het design komen de volgende punten aan de orde:

 

  • Waterflow: waar vang je water op  en kun je die opslaan? zijn op grotere schaal swales, vijvers, infiltratie terreinen of dammetjes nodig? Zorg altijd voor een overflow, in het éne naar het ándere reservoir. Alle water wordt nuttig gebruikt.
  • Zon: is samen met wind de grootste drijver achter verdamping. dus houdt rekening met de loop van de zon, de wind, creëer half-schaduw en veel bodembedekking!
  • Flora arrangement: pas een hoge densiteit en diversiteit toe, á la syntropic agriculture. Door een slimme tijds- en ruimte-optimalisatie kan 4x zoveel als normaal geoogst worden.
  • Dieren: spelen een belangrijke rol in de metabolisering van nutriënten en mineralen, en ze geven ons eieren, melk en vlees. Door dieren gericht te laten fourageren komt hun voltallige scala aan functies tot uiting ten behoeve van uw ecosysteem.
  • Niche elementen: zoals compostering, verblijf, vertier, rust, vogels, een bijenkast komen op hun betreffende niche te staan, waar ze optimaal hun functie kunnen volbrengen.

 

Een aantal voorbeelden van tuindesigns voor particulieren, kunukero’s en bedrijven:

 

Michel & Karin, Koraal Tabak

michnkarin design michnkarin

 

Frans & Koos, Julianadorp

tuindesign fransnkoos 2 132189912_1077814809347441_6784851825314402312_n

 

 

Goshen Organic Farm, Aruba

goshen design goshen

 

Kunuku La Loma, Bonaire

 dientje heilmyr

 

20190726_123133