Carbon Compensation Curaçao

 

U kunt nu ook u economische, leisure of event activiteiten CO2-neutraal co2 compensatie 2maken via Samyama. Wij bieden u de mogelijkheid om uw CO2-voetafdruk te compenseren met een wijkvoedselbos in de wijk naar uw keuze. Dat is een triple-win, namelijk: u wordt CO2-neutraal; er wordt lokaal voedsel geproduceerd; en er wordt een stukje nieuw natuur ontwikkeld. Zo maken we samen uw bedrijf, de wijk en het eiland een stukje duurzamer. Samyama begeleidt u in 5 stappen:

1. uw CO2 voetafdruk in kaart brengen: van uw bedrijvigheid, huishouden, vlucht of evenement;

2. uw CO2-uitstoot verminderen: door besparende maatregelen te identificeren en toe te passen;

3. uw duurzame energie te helpen opwekken: hiermee bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten en is vaak al binnen 2-6 jaar terugbetaald;

4. Rest CO2-uitstoot compenseren: met een wijkvoedselbos in één van de Curaçaose wijken naar uw keuze.

5. Een eerlijk verhaal: vertaalt uw inspanningen en regeneratie naar uw netwerk. Hiermee worden anderen ook ondersteund in hun verduurzaming.

 

                                                                                                                                                          (Hofi di Bario Esperanza, Scharloo)

co2 compensatie 5

 

U kunt met ons ook een stapje verder gaan. Het is tegenwoordig niet meer genoeg om de uitstoot te verminderen, want er moet CO2 UIT de atmosfeer worden gehaald. Onze huidige klimaatcrisis wordt namelijk veroorzaakt door accumulatie van uitgestoten broeikasgassen in de afgelopen 150 jaar. CO2 bijvoorbeeld reist in ca. 100 jaar naar de atmosfeer alvorens het haar broeikaseffect laat gelden. Werkelijk regeneratieve ontwikkeling streeft er daarom naar die CO2 uit de lucht te halen, de CO2 op te slaan. En wie doen dat nou beter dan bomen? Een economie gebaseerd op CO2-opslag heet de BioBased-Economy (BBE) en is de toekomst! Informeer naar onze expertise en kennis op dit gebied voor uw business & huishouden!

 

                                    (Natuur delft altijd het onderspit ten koste van industrie en urbanisatie, but only if we can’t help it, and we always can!)

co2 compensatie 3