For Businesses

RESTAURANTS / HOTELS / CATERING / SERVICES / INDUSTRY / BRANCHE ASSOCIATIONS / (NON)GOVERNMENT

 

Eten met een verhaal is net als genieten met z’n tweeën: het schept genoegen, verbondenheid en zelfbewustzijn. Het eten krijgt een verhaal als het lokaal, met aandacht en zorg is geproduceerd, of in ieder geval op een duurzame manier met respect voor mens en milieu. Concious food concepts zoals van ‘Farm2Table’, of ‘Forest2Plate’ zijn wereldwijd booming en helpen de klant weer terug naar de oorsprong van het voedsel.

 

eatery (2)  eatery fleur de marie 1  eatery fleur de marie 3

                                                                                                                                                                   (Fleur de Marie Eatery, Scharloo)

Samyama ondersteunt u met het ontwerpen van het geschikte concept, verhaal en tuin, zij het voor de eigen voedselvoorziening, eigen kruiden- of ornamentale tuin, en bij het sluiten van andere kringlopen. Zo kunnen we het regenwater opslaan en het groente-fruit-tuin (gft) afval terugrecyclen in de tuin middels compostering of bokashi. Ook biedt samyama een educatieve informatievoorziening rondom de tuin over de soorten, ieders functies en culturele betekenis van elke soort.

 

goshen 4 goshen 1 goshen 2

                                                                                                                                                                                   (Goshen farm, Aruba)

U kunt kiezen welke methodes het beste bij uw restaurant passen. Een voedselbos draagt bij aan een mooi ecosysteem rondom uw restaurant en een divers aanbod aan groenten, kruiden en fruit. Een aquaponics systeem produceert weer een hogere opbrengst van bijv. bladgroenten. Of kiest u toch voor een gerichte groenteteelt? De keuze wordt vaak bepaald door de beschikbare ruimte, gewenste producten, beschikbare tijd en energie, maar ongelukkig zult u er nooit van worden!

 

f2t 2 f2t 3 f2t 1

                               (Farm2Table concepts: Nos Kunuku’s aquaponics, Eden’s Garden’s food forest, Hofi Cas Corá’s market gardens)