Specialisten op het gebied van energie, transitie & welvaren

Welkom op de site van Samyama Transitie Advies! Wij zijn Benjamin Visser en Marvin Dekker en met onze passies voor energie, transitie en yoga bieden een ongewone kijk op processen en uitdagingen. Energie (i.e. de analyse van duurzame energiesystemen) is mijn mastertitel van de Universiteit van Utrecht. Transitie is waar de wereld op dit moment doorheen gaat: een transitie naar een koolstof-slanke maatschappij met groene energie en grondstoffen; een transitie ook naar een circulaire economie, waarin alle grondstoffen oneindig door circuleren; en wellicht ook een transitie van het individuele zelf.

home-duurzaam-foto

Diensten

Onze diensten variëren van technische-, proces-, beleids- en marktanalyses. Met een multi-disciplinaire benadering integreren we de technische, beleidsmatige als socio-economische kant van projecten en beleid. We bedienen zowel bedrijven, overheid en not-for-profitorganisaties, maar de kern van onze capaciteiten draait steeds om duurzaamheid en transitie. Samyama’s focus ligt naast de analyse van energiesystemen ook op duurzame landbouw, waterwingebieden, groene grondstoffen (biobased economy) en de circulaire economie in brede zin.

Al onze diensten

projecten-2

Projecten

Ontmoet een aantal partners die gebruik hebben gemaakt van Samyama’s diensten. Een belangrijke focus in ons werk is de multi-criteria analyse. We zijn ervan overtuigd dat een zo geïntegreerd mogelijke analyse, waarbij meerdere criteria worden onderzocht (technische, financiële, maar ook klimaat- en socio-economische criteria) het dichtst bij de complexe werkelijkheid komt. Vooral in scenario’s en toekomstplanning is dit essentieel. Dit komt steeds weer terug in Samyama’s adviezen.

Onze projecten